Tygrnola - recept

Domácí granola alias Tygrnola 

Pokud stejně jako já milujete granolu, určitě zkuste tu domácí. Je extra křupavá, extra dobrá, provoní vám celej byt a navíc si do ní můžete dát přesně to, co máte rádi. Není plná zbytečnýho cukru, jako většina těch z obchodu a je hotová za chviličku. Věřte mi, že už jenom za tu vůni to stojí vyzkoušet

 

Co budete potřebovat?  

Na 1 plech Tygrnoly si udělejte 5 minut na přípravu + 30 minut na pečení. 

 

250 g Tygří ořech - krájeny

100 g sušené rozinky

100 g sušené ovoce (banán, kokos, ananas)

50 g piniový ořech

50 g plátkových mandlí

2 větší lžíce kokosového oleje

2 větší lžíce medu

 

Postup:

Troubu jsem si předehřál na 160°C a plech jsem si vyložil pečícím papírem (Při horkovzdušné troubě 140 °C) . V míse jsem smíchal nejdřív suchý ingredience (Tygří ořech, oříšky, ovoce) a pak jsem k nim přidal med a kokosovej olej. Všechno jsem pořádně promíchal, aby se směs rovnoměrně obalila v medu a oleji. Promíchanou směs jsem rozprostřel na plech a dal ji do trouby. Granolu jsem pekl dohromady 25 - 30 minut. Po upečení je potřeba ji nechat pořádně vychladnout a přemístit do uzavíratelný nádoby.

 

Nejvíc mi chutná s řeckým jogurtem, čerstvým ovocem a trochou medu nebo agáve sirupu.

 

Základem Tygrnoly jsou Tygří ořechy, med a kokosovejolej – pak si do ní můžete přimíchat naprosto cokoliv. Třeba rozmixovaný jablko nebo banán.

 

A kdybyste ji náhodou hned nesnědli, tak to doporučuju udělat tak max do 14 dnů:)

 

Tak šup do kuchyně! A dobrou chuť. 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení